День безпечного Інтернету

Календар подій

     Проблема безпеки дітей в Інтернеті вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і її переважну частину становить молоде покоління — діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі.
     В рамках тижня безпечного Інтернету 9 лютого в ЗОШ № 97 було проведено ряд заходів, спрямованих на оволодіння учнями навичками безпечної поведінки в Інтернеті. Вчитель інформатики провела тематичні заходи: веб-квест «Безпечний віртуальний світ» в 9-х класах, веб-квест «У пошуках скарбів Білла Гейтса» в 11 класі, інтерактивні заняття «Подорожуємо Мережею безпечно» для учнів 6-х класів, гра «Щасливий випадок» для 7 класів. На цих заходах обговорювались питання, пов’язані з правильним користуванням мережею, про можливі ризики в Інтернеті, про різноманітні антивірусні, антишпигунські програми.

     Учні 11 класу Смірнова Валерія, Головань Валерія, Лук’янєнко Дар’я , Баля Вероніка, Єгорова Кароліна, Перетятко Аліна, Маркін Данило, Маркін Дмитро та Піскунов Костянтин підготували виступ агітбригади «Ми за безпечний Інтернет» для молодших школярів та провели експрес-опитування з питань безпечного Інтернету. Серед питань, на які учні мали дати відповідь, елементарні правила безпеки, якими часто нехтують навіть дорослі: чи потрібно розголошувати власний логін і пароль, що треба робити, якщо за вами “стежать”, що таке нік та інші. Іспит на знання правил безпеки в Інтернеті малеча склала на відмінно!

    Цікавими є результати анкетування учнів 5-11 класів школи на тему «Смартфон та здоров’я», яке було проведено вчителем вчителем інформатики Коваленко О.Д. Підготовлено підбірку тематичних відеоматеріалів.
       Під час проведення тижня всі учні школи ознайомилися із сайтом «On-ляндія – безпечна веб-країна», учні 1-5 класів взяли активну участь у конкурсі малюнків на тему «Безпечний інтернет».