День пам’яті жертв голодомору

Бібліотека інформує

Дорогі друзі!

25 листопада в День пам’яті жертв голодомору Україна та світ вшановуватимуть невинно вбитих голодом у 1932-33 роках українців. За традицією о 16:00 ми запалимо свічки у вікнах своїх будинків або біля меморіалів пам’яті жертв Голодомору-геноциду по всій Україні та за кордоном.
В СРСР десятиліттями діяла заборона на пам’ять про жертв Голодомору – жодних публічних розмов, жодного вшанування пам’яті невинно вбитих. Художні твори, написані «за гарячими слідами» Голодомору, часто лишалися в записниках, згодом – у закритих архівах.
Нині ми маємо можливість говорити та поширювати правду, аби цей злочин ніколи не повторився.
На теренах України література з відображенням трагедії голодомору 1932-33 років починає з’являтися вже в роки перебудови. Оповідання, повісті, що базувалися на автобіографічних спогадах-враженнях, друкуються насамперед у періодичних виданнях, шокуючи читачів щирою правдою.
Вшановуючи пам’ять померлих та усіх, хто зазнав голодомору, українська література художнім словом підтверджує свідчення очевидців, що зафіксовані в документах, показує, якими були ці жахливі роки.
Бібліотека пропонує до вашої уваги інтерактивний огляд літератури, присвячений цьому періоду історії нашої країни «Страчені голодом», переглянути який можна за ПОСИЛАННЯМ.