Година Землі

Виховна робота Календар подій

30 березня 2019 року відбудеться екологічна акція

  Година Землі – це щорічна міжнародна подія, яка була започаткована Всесвітнім фондом природи.
     Захід закликає людей та організації вимкнути світло, електричні пристрої на одну годину. Таким чином організатори хочуть привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Ідея проста: зупинися на годину та замислитися про стан природи.
     Україна разом з усім світом відзначатиме наймасштабнішу природоохоронну подію, що була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF — Годину Землі.
     Година Землі вперше відбулася у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та Таймз-Сквер у Нью-Йорку на годину згасили свої вогні як символ надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату. Україна приєдналася до кампанії у 2009 році.
   За роки існування акції «Година Землі» було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Почався масовий перехід будинків на освітлення за допомогою сонячних батарей, мільйони гектарів було взято під охорону екологічних організацій.
     І головне – змінюються звички людей по всьому світу.
   Цього року екологічна акція «Година Землі» відбудеться 30 березня. Вимкнути зайве освітлення й електроприлади потрібно з 20:30 до 21:30.