Радіодиктант національної єдності 2022

Календар подій

Цьогоріч традиційно відбудеться Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022 у День української писемності та мови – 9 листопада. Розпочнеться він об 11:00 год. Метою радіодиктанту є не перевірка грамотності учасників всеукраїнського флешмобу, а об’єднання людей навколо України в усьому світі. Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Долучитися до участі в диктанті можна у будь-якому зручному форматі – трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах:
радіо – Українське радіо, Радіо Культура;
телебачення – Суспільне Культура ;
інтернет – ютуб-каналі Українського радіо та Суспільне Новини;
у застосунку – suspilne.radio або Дія.

Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном. Текст диктанту буде оприлюднено 10 листопада, тому для того, щоб диктант перевірили фахівці, необхідно надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Також можна сфотографувати або відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Організатори закликають робити фото та відео того, як учасники пишуть диктант чи готуються до нього, та опублікувати в соціальних мережах із гештегом
#радіодиктант2022.