День пам’яті Героїв Крут

Календар подій

      Напередодні відзначення в Україні дня пам’яті героїв Крут у нашій школі провели низку тематичних заходів. В актовій залі пройшов пізнавальний кінозал «Пам’ятаємо про Крути», присвячений далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. До перегляду документального фільму «Крути – молода кров» з серії «Україна – забута історія» долучились старші учні школи. Після перегляду фільму всі присутні дійшли до висновку: не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

      На класних часах був проведен історичний екскурс «Герої Крут: пам’ять через віки». В шкільній бібліотеці для молодих користувачів бібліотеки було організовано бесіду-огляд “Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного”. Для сімейного просмотру запропонували учням старших класів український історичний фільм-екшн режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918».
      Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна подія, яка знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.